Konkurs kulinarny Młody Kreator Sztuki Kulinarnej organizowany jest przez Unilever Food Solutions nieprzerwanie od 8 lat. Skierowany jest do uczniów szkół o profilu gastronomicznym. Jego celem jest promowanie młodych adeptów sztuki kulinarnej, pogłębianie ich wiedzy na temat produktów typu convenience, a także zachęcanie ich do doskonalenia swoich umiejętności poprzez aktywny udział w życiu środowiska kulinarnego.
Udział w konkursie to możliwość doskonalenia wiedzy i umiejętności w zakresie tradycyjnej i nowoczesnej kuchni, poznawania nowych trendów i technik kulinarnych czy zastosowań produktów convenience. Jest też szansa uzyskać porady i wskazówki bezpośrednio od najlepszych fachowców w branży, jako że do jury zapraszamy zawsze ekspertów. W ten sposób młodzi kucharze już w czasie nauki w szkole mogą zaistnieć w środowisku profesjonalnej gastronomii.
Piotr Zasada ma 19 lat i mieszka w Malborku. Obecnie jest w IV klasie Technikum Gastronomicznego w Elblągu o na kierunku: Kucharz. Wolne chwile spędza uprawiając sport m.in. koszykówkę, nurkowanie i kolarstwo górskie. Podczas pracy, jak sam mówi lubi słuchać muzyki, to działa na niego relaksująco. Interesuje się również grafika i fotografią. Jego marzeniem jest zajmować się fotografiką jako uzupełnienie gotowania i stworzyć książkę kucharską z własnymi przepisami i zdjęciami. - To byłaby najlepsze rozwiązanie dla mnie, ponieważ mógł bym połączyć swoje pasje i sprawiałoby mi to wiele radości. Tym bardziej, chciałbym się rozwijać i doskonalić swoje umiejętności w fotografii podwodnej, która tak bardzo mnie fascynuje – mówi Piotr Zasada. Co lubi najbardziej gotować i co poleciłby na randkę o tym będzie można dowiedzieć się już niebawem. Piotrek zgodził się opowiedzieć nam o swoich pasjach. Będzie również współtworzył nowy dział na naszym portalu. Szczegóły niebawem.
Źródło: MlodyElblag.pl
Nowy rok pełen niespodzianek chociaż już zdążyło się wyrównać to co dobre zaraz musiało przykryć to co złe. Cóż samo życie :(
Piotrze, tak to na tym Bożym świecie troska z radością się plecie.
OdpowiedzUsuń